Thursday, July 24, 2008

When TiTy Talks About Kidz nowadays (sambil geleng2 kepala)

Today there's a fight at our shop here in keningau. The fight is between 2 students (girls); from 2 different secondary school. funny! org yang mau bergaduh, sa yang excited mo tgk..LOL! and yet, I don't even know why they wanted to have this fight in the first place. But according to the 'jejaka-jejaka pingitan' yang slalu lepak di kedai kami, ni salah paham ja between the 2 girls.. yang diorg ni pun suka la kunun dapat tgk gadis2 dr sekolah lain.. adeiiiii! pok silap butul. Kalau muka ble masuk 'male icon' tepa juga. ni rupa macam mereka yang rebah jak! ekeke (it's just an exaggerating statement yar! adding on sum spices)


Before cerita about 'the fight', me & my cousin Cherish were watching Shutter (the english version) in her lappy. Since tgk di lappy kan, tidak la berapa terang, kena lagi cahaya2 dr luar. walaupun kurang memuaskan tp buli juga la tinguk movie. Then my uncle mike tiba2 datang, bising2 "kenapa kamu tgk macam ni, apala yang nampak. Hmm. bikin ni kadai macam panggung ba he said"... adei... then he added agn "OOOOOO sa tauuu!"... then off he go. Sa sama cherish masi sibuk lg tgk movie. Tiba2 he came, bringing one big box, guess what!? it's da SPR punya box. tpt mengundi tu.. Hahaha.. uncle mike kan ada2 seja ooo! sot!!!


Tada!!!


PILIH SATU CALON SAHAJA kama! ekeke... anyway, the box does help a bit la...not a lot bit :p


Ok back to the cerita about 'the fight'.. the picture above was taken during the fight la. I was waiting for 'catfight' scene ni tp malangnya teda. wakaka. (so mean oo me kan, hoping for sumthing bad to happen ni). gaduh beteriak2 seja la. sayang ooo, I didnt record the audio. kalau tidak buli juga i share diz story with my anak2 nanti (so that they wont do keja2 tia berfaedah camni). Noves, I bet u oso want to share diz story to ur kids rite, just like da 'shrimp skin story'. haha


Ni pula da guys dat i call 'jejaka2 pingitan'.. org sibuk begaduh sana, yang diorg2 ni sibuk mengurat. I guess this are one of the many reason on how they get to know students from other schools. Gaduh2 macam ni pun ble mengeratkan silaturahim diorg bilang. hahaha (ada2 seja).



& the gal with the piggy-printed bag is da one yang jadi PBB. hehe. but the fight ain't over yet! TBC tomorow. The two girls suda settle their problem. Yang belum settle is that they wanted to bring the person who 'batu api' & lead them into da fight in da first place into judgement. Bah kita tgk ja la besuk... yang jejaka2 pingitan tu mesti suka... ada gadis diorg bilang. Gete! hahaha



Ni satu member baru sa. Dia ni minat menjahit kali ni, sampai idung dia pun dia mo taruh jarum. Dengan bangga lagi tu, he go & tell me "dua kali saja sa cucuk tu, terus tembus tu jarum di hidung". then bila Sa cakap sa mo gambar seja, terus he pose away. Ni barulah, TERLEBIH SUDAH! hahahaha

3 comments:

chezzem said...

hahaha! uncle mike was soooooooo funny as always. he always came up with ideas yg sgt brilliant & unpredictable.

and i miss all of you there!! regards to all of them esp aunt kate ;)

Nova said...

Sot o ko! Melodi betul ni hehehehe

Charlene Dawn @ TiTy said...

we miss u too Shaleen..uncle mike tu member din beramboi ekeke... sangat sot! hahaha


noves, mimang ba..melodi... the 'sot'ness hmmm... can't help it. it runs in da family :p